Бројне акције које су посљедњих година и деценија организоване у знак подршке суграђанима или сународницима у невољи, показатељ су да, иако је мала, Рогатица има велико срце.

Једна од таквих акција започета је и ових дана. Рогатичанину Зорану Косорићу и његовој породици изгорјели су спрат и кров породичне куће. Иако су ватрогасци правовремено и ефикасно реаговали, породична кућа Косорића претрпјела је огромну штету, наведено је на званичној страници општине Рогатица.

И тек што је пожар угашен, а вијест се проширила градом, комшије, пријатељи и суграђани дошли су на лице мјеста, прије свега да утјеше ову вриједну и честиту породицу, али и да кажу како могу рачунати на било какву подршку.

Управо је захваљујући њима покренута спонтана акција подршке породици Косорић у санирању настале штете. Уз суграђане, подршку је пружила и Општинска управа.

Неки од њих већ активно учествују у санирању крова, а сви који су у могућности новчану подршку могу исказати уплатом на жиро рачун: 5514061113942249 код УниКредит банке, на име Зорана Косорића.