„Предсједништво ПДП-а није разматрало, нити дало сагласност за посписивање било каквог коалиционог споразума у Бијељини“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у изјави БН-у.

Он је најавио да ће органи ПДП-а предузети адекватне кораке у вези са овом ситуацијом.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Славиша Марковић данас је у Бијељини потписао коалициони споразум са предсједником Градског одбора СНСД у том граду Недељком Ћорићем и то о заједничком учешћу у власти прије и након локалних избора. Такође споразумом се предвиђа и подршка заједничком кандидату за градоначелника Бијељине.

Бореновић каже да статут ПДП-а јасно прописује да Предсједништво ПДП-а градским и општинским одборима даје сагласност код закључивања коалиционих споразума на нивоу јединица локалне самоуправе, што није био случај у Бијељини.

Против соразума који је данас потписао са СНСД-ом Славиша Марковић је и потпредсједница ПДП Јелена Тривић, која такође наводи да Марковић није имао сагласност Предсједништва ПДП.

“Коалициони споразум између градских одбора ПДП и СНСД Бијељине није имао сагласност Предсједништва странке”, коментар је Јелене Тривић,

Она каже да је Предсједништво једини орган који може да пружи сагласност на овакве споразуме и те сагласности није било, нити је сједница на ту тему одржана.

“Мој лични став о коалицијама са СНСД-ом је мислим свима довољно познат”, казала је Јелена Тривић у изјави БН-у.

Ипак, Славиша Марковић је на данашњој конференцији за медије изјавио да одлука Предсједништва ПДП-а постоји.