Српски члан предсједништва БиХ, Милорад Додик поручио је да ће грађани који се враћају у БиХ из иностранства провести 14 дана у карантину, а да ће дио трошкова вјероватно пасти на те грађане.

„Дио трошкова тих грађана вјероватно ће пасти на терет тих грађана који долазе. Дакле храна и све остало што буде потребно у том тренутку“, поручио је Додик.

„Чињеница је да су наши држављани боравили у иностранству и донијели тај вирус у Републику Српску. Ово је тренутак који тражи велику солидарност и самосвијест људи који се налазе у иностранству. Ниједан странац није евидентиран као особа заражена од корона вируса. Многи наши људи нажалост раде на западу јако тешке послове здравствено неосигурани. Имамо информацију да неке стране земље, да их не лицитирамо али готово све, сада те људе, под притиском своје ситуације деложирају те људе према својим матичним земљама односно према нама. Зато ми овдје нећемо да будемо неодговорни“, каже српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

„На сваком граничном прелазу у што је краћем року поставе војни шатори са креветима и осталим стварима који су неопходни за борављење у карантину 14 дана. И сваки држављанин БиХ ће обавезно провести 14 дана, тек након тога ће моћи да путује даље или да се врати тамо гдје живи“, рекао је Додик.

Предсједништво ће дати сагласност, разговарао сам са остала два члана предсједништва и они се слажу. Савјет министара ће путем Министарства одбране ангажовати војне снаге да се то уради. Улога војске ће бити да постави те шаторе и да се одржава.