Возач камиона из Сребреника Алмир Османовић, који је прије два дана на Граничном пријелазу Орашје из Њемачке ушао у Босну и Херцеговину и одбио поступати према упутствима Федералне управе за инспекцијске послове донесеним у вези са ситуацијом насталом ширењем коронавируса, кажњен је новчаном казном од 150 КМ и тренутно се налази у изолацији.

Алмир је прије два дана на ГП Орашје екипи Гласа Америке рекао како је у Њемачкој боравио шест дана, да се не жели придржавати правила, те да не намјерава боравити у двоседмичној изолацији.

Након реакције надлежних институција, Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Федералне управе за инспекције послове, Османовић је стављен у 14-дневни карантин, преноси Глас Америке.

Прије изолације сусретао се с још неколико особа, односно, како је казао, с колегама са којима је свратио на пиће.

– Ја се прву ноћ нисам придржавао никаквих правила и отишао сам с друштвом да попијем пиво. При доласку кући дошла је полиција и предочила ми све доказе. Казнили су ме новчаном казном од 150 КМ и рекли ми да морам бити у двоседмичној изолацији – каже Османовић.

Додаје како се тренутно придржава свих мјера које су му издате, те да раније ситуацију није схватао озбиљно.

– Полиција ме обилази да провјери да ли се придржавам упутстава, али ситуација за мене није била озбиљна јер су константно стизале нове информације у вези с коронавирусом – казао је.