Ваљевац (42) након повратка из иностранства славио 20 година од оснивања фирме, па потом добио температуру. Отац зараженог каже да је још двоје-троје обољело, а многи су у граду у самоизолацији

Ваљево је узнемирено јер је њихов суграђанин (42) који је заражен вирусом корона то открио десетак дана пошто је правио прославу поводом 20 година од оснивања своје фирме, сазнаје Курир.

Град је јуче био пуст, а бројни становници Ваљева су у самоизолацији јер су били на поменутој прослави или у контакту са онима које је тада угостио заражени Ваљевац.

Он је тренутно на Клиници за инфективне болести у Београду и, како за Курир каже његов отац, добро је.

Био у Аустрији и Грчкој

– Син је пословно путовао у Аустрију и Грчку, има томе двадесетак дана. А потом је у једном ресторану правио прославу поводом 20 година нашег предузећа. Било је ту доста људи, а и неколико њих из иностранства. Десетак дана послије прославе почела је температура. Неколико дана је био код куће, мислио је да је обична прехлада. Али, како му температура није спадала, отишао је у Дом здравља и потом му је откривена корона – испричао је за Курир отац зараженог Ваљевца.

Он је додао да су му снаја и двоје унучића, који иду у основну школу, добро, да нису заражени и да се налазе у самоизолацији.

Нико није ни слутио

– Досад је двоје-троје људи одавдје добило корону, сви у они на Инфективној у Београду. Доста њих је у Ваљеву у самоизолацији. Шта да се ради, нико ништа није знао, ни слутио. Даће бог да све буде у реду. Мој син је добро, а и остали обољели. Само је важно да су сви добро и да буду добро, боже здравља – испричао је за Курир отац Ваљевца, и додао да је и он добро, да нема никакве тегобе, да није ни био на тој прослави, али и да није овога, како каже, не би излазио из куће јер је стар и „не би имао 150.000 динара да плати казну“.