Поштовани суграђани,

у ове дане опасности по наше здравље, наша дужност и обавеза је да заштитимо себе и друге. Да будемо одговорни и солидарни, те да поштујемо прописе и препоруке надлежних служби и институција.

Службеници свих јавних установа, припадници полиције Републике Српске, трговачки радници, радници у пекарама, добављачи и достављачи, укратко сви запослени на подручју наше општине показали су висок степен професионализма и одговорности у поштовању предвиђених мјера.

Морамо тако и да наставимо све док епидемија у Српској не буде сузбијена.

Након што смо извршили прање улица, приступили смо дезинфекцији свих јавних објеката, површина и средстава јавног превоза. У другом кругу смо обухватили приватне објекте, како угоститељске тако и фирме гдје је запослен велики број људи и гдје је велика фрекфентност кретања грађана. Желим да се захвалим упосленицима Ветеринарске станице у Сокоцу који су кратком временском року оформили тим за санитацију и дезинфекцију, прибавили сва потребна дезинфекциона средства те овај задатак обавили брзо и професионално.

Сада морамо приступити чишћењу и уређењу наших стубишта и пролаза. Заједнице етажних власника морају очистити своја стубишта, степенице и ходнике. Морамо почистити испред својих зграда и кућа. Уз сарадњу и асистенцију Комуналног предузећа Соколац тај отпад ће бити уклоњен, а паркинзи и прилази опрани.

Све ово радимо да би могли приступити дезинфекцији ових простора и како би смањили могућност преношења вируса.

Желим да нагласим да су се грађани Сокоца од када је ступила на снагу Наредба о превентивним мјерама против ширења вируса корона у потпуности придржавали препорука и није забиљежено кршење наредби. Угоститељски објекти су затворени, грађани се придржавају прописа кретања и излажења, као и мјера изолације. Због тога не сумњам да ћемо и ове препоруке испоштовати и да ће предсједници заједница етажних власника организовати чишћење јавних површина у и испред својих зграда, те да ће тако урадити и власници приватних кућа.

Такође желим да напоменем да прикупљени отпад не палите, да не палите ни траву на вашим имањима, јер тиме угрожавате личну безбједност као и безбједност и имовину других лица. Ватрогасне службе имају пуне руке посла да би их неодговорношћу и немаром додатно оптеретили и приморавали на интервенцију. А о медицинским радницима да и не говоримо. Посебно сада морамо водити рачуна о себи и свом здрављу не излажући се беспотребним опасностима.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица