Републичка управа цивилне заштите саопштила је да волонтери од данас могу послати онлајн пријаву за доставу хране и лијекова лицима у Српској старости изнад 60 година док траје опасност од вируса корона.

Из Републичке управе цивилне заштите напомињу да волонтери онлајн пријаву могу попунити на веб страници https://ruczrs.org/covid19.

Управа цивилне заштите Републике Српске упутила је прије два дана јавни позив за ангажовање волонтера према исказаним потребама у достави хране и лијекова лицима у Српској старости изнад 60 година док траје опасност од вируса корона.

Право пријаве имају сва лица доби од 18 до 30 година, а анагажованим волонтерима ће бити обезбијеђена константна и пуна превентивна здравствена заштита, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

Примљене пријаве ће имати Републичка управа цивилне заштите, Институт за јавно здравство Српске, локалне заједнице и чланови кризних штабова.

Волонтерски рад трајаће до престанка потребе за њим, што ће одредити Републичка управа цивилне заштите и надлежне институције Републике Српске.