Након што је Основна школа Соколац успјешно почела да изводи наставу на даљину, исти систем наставе, од понедјељка, 23. марта, биће доступан и ученицима СШЦ “Василије Острошки” Соколац.

Републички педагошки завод је у сарадњи са директорима средњих школа усагласио начин извођења наставе на даљину која ће се одвијати употребом онлајн платформи за учење, „Office 365“ алата и других система комуникације попут мејл адреса, друштвених мрежа и сервиса за размјену порука.

Према ријечима директора, Мирослава Максимовића, професори и ученици спремни су за овакав начин рада.

– Од понедјељка почиње настава на даљину и у нашој средњој школи. Одвијаће се преко „Viber“ група, јер смо установили да је та платформа свима доступна. Сваки разредни старјешина ће имати групу, у коју ће бити укључени сви ученици, а настава ће се одвијати према већ утврђеном распореду, какав је био и прије ове мјере, казао је Максимовић.

Он додаје је да је у локалној средњој школи претежно млађи наставни кадар, који се лако прилагодио новом начину рада.

– Онима нешто старијим настојали смо да олакшамо и отклонимо нејасноће, како би се настава несметано одвијала. У комуникацији са ресорним министарством дошли смо до зазнања да се настава вјероватно неће одвијати до краја другог полугодишта, а сада немамо даље препоруке о начину полагања и оцјењивања ученика, казао је Максимовић.

Поручио је ученицима да редовно прате наставу, како би избјегли проблеме и непријатности приликом полагања разреда, када за то дође вријеме.