Фото: В. Данчић

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, дошли су до сазнања да је лице Б.Б. из Градишке, на свом Инстаграм профилу “биљцхиии” објавила текст сљедећег садржаја:

“Убићете нас медијима и депресијом не короном престаните више причати о томе! Држите се 3 дневника дневно и превише! Хвалите Градишку нема короне како би је уздигли од свих градова у РС.., а овамо жену у Градишци скривате да је и тестирана и заражена и већ 7 дана у кућном карантину.. Пошто то радите такви лажни медији нам не требају све радите политички не за здравље људи! Да је за наше здравље давно би све затворили на 28 дана и завршили с тим! Ја сад апелујем на грађане наше да растуримо депресију и да се више престане о томе причати! Циљ им је свима да униште нашу економију и затупе нам мозак а не да нас заштите… Јер опет понављам шути се у нашој општини (граду) о позитивним тестовима!“

На основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници идентификовали су лице Б.Б. која је одмах и позвана у просторије ПУ Градишка којом приликом је признала да је она лично објавила наведено без посебног образложења за исто.

О наведеном је путем телефона обавјештен дежурни тужилац ОЈТ Бања Лука који се изјаснио да у конкретном догађају не постоје елементи кривичног дјела, већ постојање елемената прекршаја по тачки 2. Одлуке Владе РС о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске, те је лицу Б.Б. уручен прекршајни налог и изречена новчана казна у износу од 1.000 КМ.

Како АТВ незванично сазнаје, ријеч је о Биљани Бабић.