На подручју општине Соколац у протекла три дана угашено је 19 пожара, међу којима су и јучерашња два шумска, у којима је причињена мања штета, подаци су Ватрогасног одјељења Соколац.

Шумски пожари, који су јуче угашени, захватили су локалитет Дикаљи на Романији и подручје брда Копито код села Жљебови, рекао је Срни координатор за стручну обуку и усавршавање у Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Никола Шарац.

Он је истакао да су у гашењу ова два пожара ватрогасцима јуче помогли припадници полиције и радници шумског газдинства „Романија“ Соколац, те је захваљујући њима спријечена већа материјална штета.

Шарац је нагласио да је у протекла три дана, поред евидентираних 19 пожара, на Сокоцу избио већи број мањих пожара на више локација, које су гасили мјештани и радници соколачког Шумског газдинства.

Према његовим ријечима, због већег броја пожара ватрогасци не могу да интервенишу по свим дојавама, па у гашењу учествују мјештани.

У протекла три дана у два случаја запаљена сува трава захватила борову шуму у селу Кетеновићи, шупу у Улици Николе Тесле и два стуба далековода у селима Мељине и Подбуковача.

Према подацима Центра за обавјештавање Подручног одјељења цивилне заштите Соколац, у протекла 24 часа на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије ватрогасци су имали 23 интервенције – у Рогатици пет, на Палама и Сокоцу по четири, Источном Новом Сарајеву три, по двије у Вишеграду, Фочи и Новом Горажду, те један на Хан Пијеску.