Због изузетно лоших и дотрајалих топловодних инсталација Градске топлане, становници Пала мартовски снијег и минус дочекали су у хладним становима, јер од 17. марта поједине зграде у овој општини никако немају гријање.

Према ријечима техничког директора Градске топлане Пале Драгољуба Антонића, радници овог предузећа тренутно раде на отклањању 15. квара у овој гријној сезони.

– Од 17. марта имамо пар озбиљних кварова, а од 19. марта смо санирали три квара и данас радимо на санирању још једног квара, који је веома озбиљан. Синоћ смо морали зауставити цијели систем, док смо затворили једну зграду, како би остали дио града могао функционисати – каже Антонић.

Антонић је замолио суграђане за разумијевање и истакао да раднике Градске топлане, поред великог броја кварова, прати и низ других лоших фактора, попут лошег времена и залихе енергената које су већ на измаку.

Он истиче да ће се у наредном периоду морати нешто више предузети по питању санирања инсталација и цјевовода Градске топлане, који су дотрајали.

Подсјећамо, начелник Одјељења за просторно уређење општине Пале Миле Боровина већ је раније указао на проблем честих кварова на топловоду у Палама, те истакао да би измјештање топлане из центра Пала значило и замјену дотрајалих цијеви.

Боровина је истакао тада да би нова локација Градске топлане била на лијевој обали Миљацке, прекопута ОШ „Србија“, те да би се уз трасу цијеви полагао и оптички кабал, којим би се контролисало све оно што трошимо.

На тај начин грађани Пала не би више плаћали паушал, него стварну цијену утрошене енергије.

Међутим, измјештање Градске топлане из центра Пала је нажалост постало један од начина скупљања политичких поена и тај пројекат су сви досадашњи кандидати за начелника општине Пале поменули на свакој предизборној трибини.

За то вријеме грађани Пала трпе и чекају.