На Сокоцу је формиран Волонтерски центар који ће путем својих тимова помагати грађанима у достави намирница и лијекова у вријеме ограниченог кретања, рекла је Срни координатор волонтерских тимова општине Соколац Свјетлана Рајић.

Према њеним ријечима, командант Штаба за ванредне ситуације општине Соколац Милован Бјелица донио је одлуку о покретању волонтерског центра због новонастале ситуације и мјера које су предузете за спречавање ширења вируса корона.

“Тимови волонтера имају задатак да организованим теренским акцијама, у складу са исказаним потребама, достављају намирнице, лијекове и средства за хигијену, лицима која су у изолацији и суграђанима који нису у могућности да то обаве сами због органиченог кретања”, навела је Рајићева.

Она је истакла да је тренутно у Волонтерском центру ангажовано 10 лица и позвала младе да се укључе у ову хуману акцију помоћи старијим и болесним лицима којима је помоћ неопходна.

Рајићева је нагласила да ће тимови волонтерског центра посјетити и становништво у сеоским подручјима након што пријаве своје потребе Волонтерском центру општине Соколац.

Грађани којима је потребна помоћ волонтерских тимова треба да позову бројеве 066-605-408 или 057- 444- 441 у времену од 7.00 до 15.00 часова.

Рајићева је рекла да волонтери имају сву адекватну опрему, маске, дезинфекциона средства, рукавице.

Она је додала да на пријављену адресу тимови уз потребне намирнице доносе и фискални рачун, према којем волонтерима треба дати новац за купљене производе или лијекове.

Волонтерски центар позвао је да се јаве и лица из иностранства, са подручја општине Соколац, која брину за своје породице или старе родитеље.