Гостујући у јутрошњој емисији „Новости“ Инфо радија, командант Штаба за ванредне ситуације и начелник општине Соколац Милован Бјелицa истакао је да, према подацима из Дома здраваља у Сокоцу, нико од грађана у изолацији нема симптоме корона вируса.

– Иако до сад нису вршена тестирања, нико од лица у кућној изолацији не испољава симптоме вируса корона. Општински штаб настоји да у складу са својим могућностима помогне грађанству да преброди новонасталу ситуацију, која је изазвала проблеме у цијелом свијету, казао је Бјелица.

Он наглашава да ће се наставити провођење свих заштитних и превентивних мјера, како би епидемиолошка стуација остала непромјењена.

– Набавили смо први дио заштитне опреме који је подјељен јутрос и у току јучерашњег дана. Опрема је доступна за оне који су најизложенији опасности од заразе, а то су здравствени радници, полицијски службеници, радници у пошти, општинској и геодетској управи, суду, комуналним предузећима, трговинама итд. Велику подршку нам је пружила Ветеринарска станица „Соколац“. Захваљујем се и нашим суграђанкама које у овим тешким данима самостално израђују маске које су неопходне, истакао је он.

Према његовим ријечима рукавице и маске достављене су свим здравственим установама и приоритетним групама. Напомиње да ће се у наредним данима наставити набавка додатне заштитне опреме.

– Договорили смо сарадњу са „Везионицом“ из Зворника, која ће израђивати заштитну опрему за наше потребе.

Бјелица истиче да се сваки дан јавља све већи број волонтера који су спремни да помогну становништву.

– Показали смо међусобну солидарност. Охрабрује ме чињеница да је велики број грађана спреман да помогне Општинском штабу, како би пребродили овај период са што мање посљедица. Ангажовани су и радници општинске управе. Сваким даном примамо нове позиве наших суграђана, и спремни смо да одговоримо њиховим потребама, рекао је Бјелица.

Још једном је напоменуо да се прописане мјере морају поштовати и да ће у противном бити принуђени да кажњавају оне који нарушавају поштоање изречених наредби.

-Имамо информације да су се појединци оглушили на наше молбе и наредбе. Појачали смо капацитете Комуналне полиције и овластили дадатан број лица која ће у наредним данима вршити контролу. Апелујем на грађане да избјегавају кршење прописа, јер уколико се то деси сносиће материјалну и кривичну одговорност.

Начелник Бјелица је истакао да је Општински штаб за ванредне ситуације спреман за спровођење нових мјера Владе РС, уколико оне ступе на снагу.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.