Они према којима се родитељи нису односили са топлином, као одрасли заузимали нападачки став. Они који су имали изражену подршку, пре свега мајке, могли су успешно да се носе са тешкоћама у љубави.

Веза маме и тате, али и однос родитеља према деци утиче на касније емотивне приче малишана, јер се они угледају на моделе релација из куће.

Тако је закључио тим истраживача на Универзитету Минесота, који је годинама пратио децу од најранијег узраста до треће деценије.

Студија је показала да су они према којима се родитељи нису односили са топлином, као одрасли заузимали нападачки став. Они који су имали изражену подршку, пре свега мајке, могли су успешно да се носе са тешкоћама у љубави.

Повезаност бебе са мајком током прве две године утиче на љубавни живот детета у будућности, способност решавања сукоба са другима и поверење. Јер, све зависи од образаца усвојених у дому. Ако је детињство испуњено топлином, дете ће бити емотивно зрелије и боље ће функционисати у љубавним односима”, каже Џефри Симпсон, један од вођа студије.