У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекују слабије падавине и благи пад температуре ваздуха.

Ујутру је на сјеверозападу и сјеверу могућа слаба киша, док ће на крајњем истоку и југу бити ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана остаће облачно вријеме, мјестимично с падавинама на сјеверозападу и југу, а крајем дана на сјеверозападу и у централним вишим предјелима могућ је слаб снијег. Температура ће поново бити у паду.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу слаба бура.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет, на југу око девет, на планинама око минус један, а највиша дневна од пет до 10, на југу око 18, у планинама од нула степени Целзијусових.

Слаб мјестимичан снијег падаће у уторак, 31. марта, ујутру на сјеверу и централном планинском појасу, док ће на југу бити облачно и суво.

Током дана очекује се облачно и прохладно, са могућим слабим снијегом у сјеверним и централним предјелима. Послије подне падавине ће захватити и јужне предјеле, док ће на сјеверу престати.

Јуатрња температура ваздуха од минус три до два, на југу око седам, на планинама од минус пет, док ће највиша дневна бити од један до шест, на југу око 13, у планинама од минус један степен Целзијусов.

Слаб снијег могућ је и 1. априла ујутро у централним крајевима и на југу, док ће на сјеверу бити суво. Током дана ће на истоку и југу остати облачно вријеме, у осталим крајевима биће сунчано. Крајем дана разведравање у свим крајевима.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до нула, на југу око два, на планинама око минус седам, а највиша дневна од два до осам, на сјеверу и југу око 10, у планинама од минус један степен Целзијусов.

Ведро и сунчано јутро са слабим до умјереним мразем очекује се у четвртак, 2. априла, а током дана сунчано и топло, уз пораст дневне температуре.

Минимална температура ваздуха биће од минус четири до нула, на југу око два, на планинама око минус осам, док ће највиша дневна износити од осам до 13, на југу око 18, у планинама од седам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, током послијеподнева је повећана облачност, а локално је у централним крајевима и на сјеверу било пљускова.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус два, Калиновик девет, Мраковица, Хан Пијесак и Чемерно 10, Гацко и Соколац 13, Мркоњић Град и Ливно 14, Србац и Шипово 15, Сарајево, Тузла, Неум и Билећа 16, Бањалука, Добој, Нови Град, Рибник, Рудо, Бугојно, Бихаћ и Сребреница 17, Бијељина, Вишеград, Приједор, Требиње и Фоча 18, Зворник 19, те Мостар 22 степена Целзијусова.