За све здравствене раднике који су пензионисани а живе на подручју општине Соколац и здравствене раднике запослене у здравственим Установама које перзистирају на подручју општине Соколац.

Обзиром да је успостављен према одлуци Владе карантин за смјештај особа заражених SARS COV 19 вирусом на територијама свих општина тако и на општини Соколац, а који испољавају лакшу и умјерену симптоматологију неопходно је обезбједити адекватан број здравственог особља /у првом реду љекара и медицинских сестара/.

Са тим у вези сви здравствени радници дужни су бити на располагању 24 сата дневно све до престанка Ванредног стања и доставити контакт бројеве у ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СОКОЛАЦ.

За запослене здравствене раднике и њихов распоред одговорни су послодавци тј. директори здравствених установа док се пензионисани здравствени радници морају лично јавити у Општински штаб за ванредне ситуације и оставити контакт телефон како би у случају ванредних-додатних потреба могли укључити у циљу адекватног збрињавања групе пацијената у карантинском смјештају тог типа.

У првом реду биће ангажовани радници из радног односа, а уколико би се евентуално енормно повећао број заражених и самим тиме повећао број неопходних здравствених радника ангажованих за збрињавање таквих лица биће мобилисани и здравствени радници у пензији.

За сада нема потребе за ванредном мобилизацијом али морамо бити спремни за сваки могући сценариј и на вријеме обезбједити адекватно особље за збрињавање пацијената са подручја општине Соколац .