Четири лица из Источног Сарајева која су позитивна на вирус корона налазе се у кућној изолацији и лијечењу, рекао је Срни вршилац дужности директора „Болнице Србија“ Небојша Шешлија.

Ријеч је о два брачна пара са Пала и из Источне Илиџе. Они су тренутно на кућном лијечењу“, прецизирао је Шешлија.

Шешлија је рекао да су синоћ добили извјештај Института за јавно здравство да су четири пацијента, код којих је брис узет у Болници „Србија“, позитивна на вирус корона.

Он је нагласио да је до сада у Болници „Србија“ узето 70 брисева, за 66 лица су стигли резултати и четири су позитивна, док се за четири чекају резултати.

Према његовим ријечима, тренутно хигијенско-епидемиолошке службе домова здравља раде на идентификовању контаката, узимању података и на основу тога ће даље бити узимани брисеви особа које су биле у директном контакту са ова два брачна пара.

Шешлија је нагласио да Болница „Србија“ све ради према инструкцијама које добија од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

„Организовали смо систем рада да одговоримо тренутним захтјевима, а у Болницу, према инструкцијама, примамо само хитне случајеве“, рекао је Шешлија.