Британски ББЦ направио је листу земаља које имају необична правила, а тичу се борбе са новим вирусом.

Србија

На листи од осам земаља налази се и Србија, са својом, прво уведеном, а затим повученом одлуком да власници паса имају сат времена у вечерњим часовима да прошетају своје љубимце.

ББЦ наводи изјаву једног ветеринара да то може озбиљно да науди здрављу паса, али и погорша хигијенске услове у домовима.

Панама

Ова земља раздвојила је жене и мушкарце. Они могу да напусте своје домове на два сата, али различитим данима, а потпуна забрана је само недјељом.

Колумбија

У неким колумбијским градовима људима је дозвољено да напусте домове на основу посљедњег броја у њиховој личној карти. На примјер, ако је посљедњи број у личној карти 0,7 или четири дозвољено им је да напусте дом понедјељком, а онима са 1,5 или осам уторком.

Бјелорусија

Оно што ББЦ истиче је то да се спортски догађаји без проблема и даље одржавају.

Шведска

Британски јавни сервис потенцира да пабови, ресторани и остали угоститељски објекти нормално раде у овој скандинавској земљи.

Малезија

Ова земља је постала позната по својим онлине плакатима гдје препоручује да се жене током ванредног стања “сређују”, шминкају и не звоцају мужевима.

Туркменистан

Туркменистан је забранио употребу речи “коронавирус”. Довољно.

Аустрија

И поред препоруке Свјетске здравствене организације да здрави људи не морају да носе маске осим ако не пазе на оне који су већ болесни, Аустрија је урадила супротну ствар.

Маске су обавезне у супермаркетима. То је четврта земља у Европи која је то урадила поред Чешке, Словачке и Босне и Херцеговине.