Према последњим подацима у Србији је до данас регистровано 305 нових случајева коронавируса. Преминуло је још осам пацијената.

У наредне две недеље очекује нас најтежи удар, око 15., 16. априла, рекао је председник Србије Александар Вучић, после одржане седнице кризних штабова.

Уведене су и нове мере – забрана кретања од суботе у 13.00 до понедељка у 5.00, на једном месту не могу бити више од две особе, љубимци могу да се изводе у шетњу од 23.00 до 01.00.

У Клиничком центру Војводине јутрос је преминуо још један пацијент, што је шеста жртва у Војводини, у Србији тридесет друга.

Преминули је из Срема и уз Ковид-19 имао је и друге болести, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

На подручју Војводине до сада је регистрован 191 случај коронавируса, на територији целе земље 1171.

Београд, Ћуприја, Чачак и Ваљево највећа жаришта епидемије.Руска Федерација шаље помоћ у Србију.

У Београд је стигао руски авион Иљушин са опремом, респираторима, медикаментима и другим средствима, а међу особљем су стигли и лекари и радници који дезинфикују објекте.

Иначе, помоћ долази након јучерашњег разговора председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Како РТС сазнаје, старији од 65 година, уместо у недељу, моћи ће у набавку сутра, у суботу, од 4 ујутру до 7. Првобитно донета мера да старији недељом иду у набавку мења се јер у суботу у 13 сати почиње забрана кретања која ће трајати до понедељка у пет ујутру.