Општина Источна Илиџа уплатила је из буџета 1.500 КМ у Фонд солидарности Републике Српске за санирање посљедица изазваних епидемијом вируса корона, саопштено је из ове локалне заједнице.

У саопштењу се појашњава да је издвајање у корист Фонда солидарности Републике Српске засновано искључиво на принципу доборовољности и сваки запослени доноси одлуку самостално и по својој вољи да ли ће се одрећи дијела плате и у ком износу.

Начелник општине Маринко Божовић одлучио је да се у наредних шест мјесеци одрекне 10 одсто од свог примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

„Свакодневно комуницирам са представницима општинског Црвеног крста. Ситуација у вези са вирусом корона је погодила бројне суграђане, посебно оне који се налазе на њиховој евиденцији. Због тога, а имајући у виду да су становници Источне Илиџе мој приоритет, у наредних шест мјесеци одрећи ћу се 10 одсто од свог личног примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа“, навео је Божовић.

Такође, представници извршне власти општине одлучили су да се одрекну дијела својих примања у корист Фонда солидарности и Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

Анкета о добровољном издвајању је спроведена и међу запосленима, који су се изјаснили да дио средстава желе усмјерити у Фонд солидарности, а дио Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа.

„Како је суштина да се издвајање врши на добровољној основи, као начелник општине могу рећи да сам поносан на своје запослене који су још једном показали солидарност“, додао је Божовић.