Комерцијалне банке у Републици Српској и ЈП „Поште Српске“ ће сутра, 9. априла, дозначити 95 милиона КМ неопходних за исплату мартовских пензија у Републици Српској, као и за кориснике пензија ван Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

С циљем олакшавања исплате пензија и других примања за вријеме трајања ванредног стања узрокованог актуелном пандемијом корона вируса, корисницима права је омогућено да се подизање новчаних средстава са банковног рачуна обаве уз једнократну пуномоћ особа од повјерења или личним одласком у банку која је дужна организовати радно вријеме када је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање – наводи се у саопштењу.

Министарство финансија Републике Српске на својој интернет страници објавило је инструкцију о начину привремене исплате пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година живота која су под тренутном забраном и/или ограничењем кретања на територији Републике Српске, због спречавања ширења вируса корона, као и образац пуномоћи.