Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је Срни да је личне документе којима је истекао рок важења, као и регистрације аутомобила могуће продужити на свим локацијама за издавање личних докумената на подручју Управе.

“Све провјере функционишу, документи се мијењају, регистрације продужују од 7.00 до 15.00 часова. Радно вријеме није било редуковано због вируса корона, али грађани морају држати дистанцу од најмање 1,5 метара. У просторије ЦИПС-а се улази једно по једно и са заштитном опремом”, истакла је Стокановићева.

Према њеним ријечима, све забране које су ступиле на снагу 21. марта у складу са Републичким вандредним штабом и одлукама Владе Српске, на подручју Управе су до 31. марта регистована 53 случаја због непоштовања забране кретања између 20.00 и 5.00 часова, као и забрана кретања лицима са навршених 65 година и више.

Стокановићева је додала да су против 73 лица уручена 73 прекршајна налога.

Она је навела да је од 3. априла уведена и забрана кретања изван мјеста пребивалишта викендом – суботом од 12.00 до недјеље 18.00 часова.

“Апелујемо да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса”, нагласила је Стокановићева.