Захваљујући финансијски одличној 2019. години, немачки произвођач ће радницима исплатити новчану награду у износу од по 9.000 евра, заједно са 700 евра додатка намењеног компанијском пензијском фонду.

Одлука менаџмента о исплати бонуса ће добро доћи запосленима у тренутку када се немачка ауто-индустрија суочава са затварањем фабрика и кризом због пандемије.

Порсцхе такође охрабрује своје раднике да донирају део новца програму “Порше аид” или другим добротворним организацијама за борбу против коронавируса.

И сама компанија је издвојила додатних 5 милиона евра у исте сврхе, укључујући донације за храну онима којима је то потребно, као и за медицинску помоћ.

“Солидарност у нашем друштву је важнија него икад. Индустрија, политика и друштво: заједно ћемо превазиц́и ову кризу. Ово је наша основна филозофија и наше разумевање одрживог деловања”, рекао је Оливер Блуме, председник Извршног одбора компаније

Са око 280.000 испоручених возила широм света у 2019, Порше је повећао продају за 10% у односу на 2018. годину. Раст је забележен на свим важним светским тржиштима, од Европе и Северне Америке, до азијско-пацифичког региона, Африке и Блиског истока.

Најтраженији је био компактни СУВ Мацан са скоро 100.000 продатих примерака, док је у истом периоду продато преко 92.000 СУВ возила Порсцхе Цаyенне.

На трећој, четвртој и петој позицији по обиму продаје су Порше 911, Панамера и 718 Боxстер/Цаyман, док је у 2019. испоручено преко 800 примерака електричног модела Таyцан.