У Републици Српској за викенд ће бити претежно сунчано вријеме уз умјерену облачност са температуром и до 24 степена Целзијуса, док ће у уторак, 14. априла, у већини предјела падати слаба киша уз пад температуре.

Јутро ће сутра бити претежно ведро и сунчано уз малу облачност на сјеверу, а током дана преовладаваће сунчано уз умјерену до повећану облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 12 степени, на планинама четири степена, а највиша дневна од 16 до 21, на сјеверу и југу локално до 23, а на планинама 13 степени Целзијусових.

У недјељу, 12. априла, јутро ће бити угодно и сунчано, а током дана уз умјерену облачност на југу, југозападу и западу. Сунчано од централних предјела на исток и сјевероисток.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 13, највиша дневна од 17 до 22, на сјеверу локално до 24 степена Целзијусова.

У понедјељак, 13. априла, у току ноћи облачност са запада ће се проширити и на остале предјеле, па ће јутро бити облачно и суво, током дана промјенљиво облачно уз рјеђе сунчане интервале, док је у централним крајевима и вишим предјелима истока могућа слаба киша. Од вечери се очекује постепено разведравање.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 13, а највиша дневна од 17 до 22, на сјеверу локално до 24 степена Целзијусова.

У уторак, 14. априла, јутро ће бити облачно и претежно суво, а током дана и послије подне са слабом кишом у већини предјела, док су на југозападу и југу могући краткотрајни пљускови мјестимично, уз пад температуре током дана.

Од вечери се очекује јењавање падавина и постепен престанак, те свјежије вријеме.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 11 до 16, на планинама осам степени Целзијусових.