Вршилац дужности предсједника ДНС- Ненад Нешић сматра чистим безобразлуком то што ОХР тражи додатно обезбјеђење због наводне угрожености изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а посебно што то чини у оваквој ситуацији када хиљаде људи остаје без посла.

– Не знам како их није срамота да у оваквој економској кризи, када хиљаде људе остаје без посла, траже да им се из буџета БиХ плаћа додатно обезбјеђење због једне политичке изјаве? То је крајњи безобразлук – оцијенио је Нешић за Срну.

Нешић каже да је ОХР и овим потезом показао колико је беспотребна институција, која је одавно сама себи сврха.

– Најбоље им је да оду својим кућама, јер су постали циркусантски баласт и у тешкој ситуацији. Сматрам да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик никада никоме није желио зло, па ни ОХР-у. Једина његова жеља јесте да ОХР оде из БиХ и остави нас да сами одлучујемо о унутрашњим питањима – истакао је Нешић.

Нешић је оцијенио да је ОХР, по свему судећи, много досадно у вријеме пандемије вируса корона, “јер им не могу долазити мезимци из чаршије”, па по сваку цијену настоје да привуку мало пажње.

Када би се ми у Републици Српској тако понашали, сваки грађанин Републике би требало да тражи обезбјеђење због честих пријетећих и ратнохушкачких изјава и порука бошњачких политичара – истакао је Нешић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је понашање зпослених у ОХР најбоља потврда да је годинама у праву када тврди да је ОХР паразитска и недобронамјерна организација, на коју је бачено невјероватно много новца.

У тренутку док се сви боримо да спасавамо животе људи, који су нападнути од реалног вируса, неко би да се ми бавимо непостојећим пријетњама анонимним службеницима једне пропале међународне фирме – рекао је Додик упитан да прокоментарише захтјев запослених у ОХР-у за додатним обезбјеђењем јер се “осјећају несигурно” због његове изјаве да је ОХР непријатељска организација за Србе.