Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се у Србији појавило ново жариште вируса корона.

Имамо ново жариште, то је Неготин – рекао је Вучић након састанка с руским експертима који су дошли да помогну Србији у борби с вирусом корона.

Он је рекао да је претходна ноћ била веома тешка и то прије свега због уласка вируса корона у Геронтолошки центар у Нишу.

– За нас је претходна ноћ била ужасна. Можда најтежа по броју мртвих. Видјећемо како ћемо јутрос проћи. То је прије свега због онога што се десило у Нишу. Болест као да је направљена да нападне наше родитеље – додао је Вучић у изјави за Пинк.

Предсједник Србије је поручио грађанима да буду стрпљиви, те да не треба сада да се дозволи да “побиједи болест”.

– Порука грађанима: Да буду стрпљиви. Бајерн је побиједио Звезду 2:0 у Минхену, када смо у Београду повели 3:0, сви смо почели да славимо, а онда је мој пријатељ Дитер Хенес дао два гола. Људи, немојте да све прокоцкамо у финишу и да нас побиједи болест – рекао је Вучић.

Додао је да вирус корона лако “може да превари”, те да за сат или два одведе у смрт.

– Изгубио сам много блиске људе… Та болест вас за ноћ превари. За сат или два вас одведе у смрт. Само да издржимо, да се држимо изолације. Много смо зарадили прошлог викенда, зато што су људи били одвојени за Васкрс – каже Вучић.

Он је изразио захваност руским експертима што су дошли да помогну Србији у тешким тренуцима.

Захвалност руском еспертском тиму што је три недеље са нама у најтежим тренуцима. Ти људи су потврдили искрено пријатељство међу нашим народима, иако се и Русија суочава са тешком борбом са корона вирусом. Бескрајно сам им захвалан – истакао је Вучић.