Албански екстремисти су по трећи пут исписали графите терористичке ОВК на сеоској школи у селу Гојбуља на Косову и Метохији, спроводећи организовану акцију застрашивања српског становништва, саопштила је данас Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се истиче да оно што се протеклих дана догађа српским становницима села Гојбуља у општини Вучитрн јесте најогољенији покушај присилног исељавања, јер су, упркос свим вапајима за помоћ, албански екстремисти трећи пут у року од неколико дана поново исписали графите терористичке ОВК на сеоској школи.

– Серија инцидената у Гојбуљи показује да је Косово и Метохија, након две деценије декларативног рада Приштине и међународне заједнице на стварању мултиетничког друштва, и даље тамна мрља на мапи Европе и зона у којој некажњено бујају шовинизам и насиље – поручено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се подсјећа да је група екстремиста најприје у понедјељак, 27. априла, покушала да обије цркву и лупала о црквено звоно у Гојбуљи, затим је у сриједу, 29. априла, поломила прозоре на школи и исписала графите терористичке ОВК који су у међувремену прекречени, да би синоћ вандализам био поновљен.

Сви апели становника Гојбуље полицији да их заштити од групе екстеремиста остали су без ефикасног одговора, што још једном потврђује да Србима јужно од Ибра безбједност и живот без страха нису гарантовани.

– Позивамо наше сународнике у Гојбуљи да остану мирни и да не наседају на провокације, а представнике међународних мисија да предузму најодлучније мере како би се дивљање екстремиста зауставило, јер надлежни органи привремених институција у Приштини то очито нису спремни или нису способни да учине – истиче су у саопштењу Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.