Старењем губимо природни витамин Ц из коже. На сву срећу, лимун садржи довољну количину витамина која нам је потребна да изгледамо и осећамо се освежено.

Витамин Ц из лимуна може помоћи у враћању сата уназад.

Флеке

Најбољи начин да ублажите флеке на кожи настале услед старења је уз помоћ сока од лимуна. Лимунска киселина делује тако што постепено избељује флеке и уједначава тен. Намажите флеке лимуновим соком једном дневно и оставите 5-10 минута, а затим исперите.

Боре

Набори на кожи настају на местима где је кожа најпокретиљивија. Испод површине коже налази се колаген – везивно ткиво. Како старимо, полако губимо колаген, због чега кожа потоне и настају боре. Ако желите да будете успешни у борби против бора, убаците у исхрану намирнице богате витамином Ц, као што су: лимун, јагоде, папаја и ананас. Уз помоћ ових укусних грицкалица, тело ће производити више коалгена и спречити појаву бора.

Опуштена кожа

Уз помоћ витамина Ц и очувања колагена, ваша кожа ће сачувати еластичност, а самим тим и одложити њена опуштеност. Помешајте сок од лимунау вашу крему или потражите дневну крему која већ садржи витамин Ц.