Ишијас је узрокован дегенеративним промјенама и прераним старењем дискова између пршљенова. Ишијас природно лијечење са једним од популарнијих рецепата за олакшавање тегоба јесте млијеко с чешњаком. Звучи необично, али људи се заклињу да дјелује. Ишијас означава снажну, оштру бол која се шири уздуж исхијадичног живца (најдуљи и најдебљи живац у људском тијелу). Лумбоисхиалгија (ишијас) јавља се у доњем дијелу леђа, шири се према нози кроз глутеалну регију, понекад све до прстију.

Такођер се може јавити због неправилног сједења и ходања, ношења високих потпетица, истезања мишића или подизања тешког терета или вишка тјелесне тежине. Оштећен диск и упала нерва може изазвати ишијас.

Најчешћи симптоми су бол и укоченост у лумбалном дијелу кичме која се обично дешава послије неког напора, савијања и подизања. Бол може да буде отворен, оштар и јак, привремено или трајно а сваки физички напор, кашљање, кијање често прати укоченост. Подизање ноге у лежећем положају долази до растезања ишијадичног нерва и појаве бола.

Ишијас природно лијечење

Према свједочењу многих људи, овај природни лијек је врло једноставан и ефикасан против ишијаса!

Потребни састојци за природно лијечење ишијаса су:

  • 4 чена бијелог лука
  • 200 мл млијека

За почетак, иситните бијели лук добро, затим загријте млијеко на средњој ватри па оставите да се куха неколико минута, пустите да прокључа, а затим засладите медом по укусу.

Ако желите да постигнете брже ефекте, пијте 2дл овог лијека сваки дан. Овај лијек је једноставан и одличан у лијечењу ишијаса.

Ишијас симптоми

Већина особа које пате од ишијаса заправо пате од лумбоисхалагије, но у народу се увријежио термин ишијас. Овом стању може предходити и укљештење живца или укоченост леђа Ако се код вас ради о лумбоишалагији, симптоме ћете знати одмах препознати јер су јаки, интензивни и дуготрајни.

  • бол из доњег дијела леђа која кроз стражњицу иде до ноге
  • жарећа и пецкава бол низ ногу
  • осјећај електрицитета у нози
  • утрнуће или слабост у нози
  • слабост и утрнуће само једне стране доњег дијела тијела
  • тешко устајање, ходање и сједање
  • интезивирање боли при кашљању, кихању и наглом помицању

Ако не реагирате на симптоме чим се почну појављивати, бол се може погоршавати и утјецати на ваше свакодневне активности. У најгорим случајевима можете изгубити осјећај контроле над цријевима и мјехуром.