Фото: Соколац-срце Романије

Са доласком љепшег времена, општина Соколац приступила је уређењу и чишћењу града, јавних површина и јавних добара. У вези с тим, јуче је завршена реконструкција дјечијег игралишта, које се налази у дворишту Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац.

Фото: Соколац-срце Романије

Виши стручни сарадник за локални развој у општини Соколац Слађана Вукојичић каже да је вриједност радова око 2.200 КМ.

– Узимајући у обзир да је старо игралиште било у потпуности дотрајало, а прије свега из безбједоносних и естетских разлога, одлучили смо се за реконструкцију. Један дио радова урађен је прошле године, током постављања дјечијег игралишта у склопу Спортско – рекреативног центра „Бара“. Извођач радова је предузеће „Топ Спорт“ из Бијељине са којима је општина сарађивала и прошле године приликом реализовања поменутих активности – додала је Вукојичић.

Фото: Соколац-срце Романије

Ипак, ниједна активност неће имати вриједност, уколико несавјесни суграђани буду и даље уништавали заједничко јавно добро. Начелник општине Соколац Милован Бјелица недавно је издао саопштење у којем је позвао суграђане да се уздрже бацања смећа и паљења ливада и травнатих површина, јер ће у супротном бити санкционисани.