Штаб за ванредне ситуације општине Пале донио је Наредбу о престанку забране међуградског и приградског превоза, којом се налаже да Аутобуска станица у Палама почне са радом у понедјељак, 11. маја.

Како се наводи у Наредби, рад Аутобуске станице у Палама односи се на јавни превоз лица на подручним, односно, републичким аутобуским линијама до 50 километара и републичким аутобуским линијама преко 50 километара.

„Јавни превоз биће успостављен у складу са дефинисаним дозвољеним распоредом сједења, попуњеношћу и могућношћу да превозник редукује број полазака у складу са потребама“, пише у Наредби.

Према овој Наредби, превозници су дужни организовати рад уз обавезно коришћење маски и рукавица за возаче и путнике, обезбјеђивање провидне физичке баријере за мјесто возача, поштивање прописане дистанце у возилу и на аутобуским стајалиштима, те обавезну дезинфекцију возила у складу са препоруком Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења вируса корона на радном мјесту.

Наредба о престанку забране међуградског и приградског превоза, ступила је на снагу даном доношења, односно, 8. маја.