У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво облачно вријеме, а сутра и са слабом кишом и понегдје пљусковима.

У току ноћи доћи ће до наоблачења са југозапада праћеног слабом кишом и пљусковима, па ће се сутра ујутро падавине ширити даље ка сјевероистоку, понегдје ће бити и пљускова у централним предјелима и на југу, уз постепено захлађење.

Послије подне ће доћи до постепеног смањења облачности на сјеверу, уз слабу кишу и пљускове у јужнијим предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14 степени, на југу око 16, а највиша дневна од 12 до 18, на југу око 22, на крајњем сјеверу до 10 степени уз пад температуре ваздуха.

У сриједу, 13. маја, јутро ће бити претежно ведро уз малу до умјерену облачност, на југу, југоистоку сунчано, док ће током дана бити промјенљиво облачно са сунчаним периодима и знатно топлије него претходни дан, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10, на југу око 13, а највиша дневна од 22 до 27 степени, на сјеверу до 29 степени Целзијусових.

У четвртак, 14. маја, јутро ће бити промјенљиво облачно, на југу са пролазном слабом кишом, док ће током дана бити промјенљиво облачно са сунчаним периодима.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13, на југу око 15 степени, а највиша дневна од 17 до 23, на сјеверу око 26 степени Целзијусових.

У петак, 15. маја, јутро ће бити претежно ведро уз умјерену облачност, а током дана промјенљиво облачно са сунчаним интервалима.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу око 18, а највиша дневна температура ваздуха, од 19 до 25, на сјеверу око 27 степени Целзијусових.