У Болници „Србија“ у Источном Сарајеву јутрос су узети брисеви на вирус корона од седам медицинских радника који су били у контакту са зараженим пацијентом из Гацка, рекао је Срни вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је додао да се резултати тестова очекују сутра.

Он је подсјетио да је у Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву хоспитализован пацијент из Гацка који је позитиван на вирус корона, а седам медицинских радника који су бринули о овом пацијенту изоловано је и не долазе на посао.

Шешлија је додао да је у Болници „Србија“ извршена дезинфекција одјељења на којем је лежао овај пацијент, те предузете све друге мјере у складу са протоколом.

Он је рекао да је пацијент који је позитиван на вирус корона жена средње животне доби, онколошки пацијент, која је у уторак, 5. маја, смјештена на Одјељење хематологије са знацима анемије, без повишене температуре и респираторних тегоба.

Шешлија је навео да се у Болници „Србија“ тренутно налази само ова пацијенткиња позитивна на вирус корона, док је пацијент са Пала након два негативна теста на вирус корона отпуштен.