Гејмери широм света с нестрпљењем очекују било какве информације о новој генерацији уређаја…

Пре избијања епидемије коронавируса било је готово сигурно да нову генерацију Мајкрософтове и Сонyјеве конзоле можемо да очекујемо до краја године.

У међувремену, појавиле су се гласине да би почетак продаје могао бити одложен за неколико месеци, али званичних информација још нема. Гејмери се зато надају да ће Xbox Series X и PlayStation 5 добити до Божића 2021.

Осим што није познат датум почетка продаје, није позната још једна, за многе и пресудна ствар – цена нових уређаја. Док она не буде званично саопштена, остају само гласине, а најновија упућује да “Мајкрософт има прилично агресиван план“, који се неће свидети конкуренцији, али хоће гејмерима.

Нове вести у новембру?

Наиме, по цену почетних губитака, компанија жели да створи велику базу корисника која би им се накнадно исплатила, јер би зарађивали продајом игара и претплатом на сервисе.

Незванично се сазнаје да ће Мајкрософт сачекати објаву цене Сони конзоле, која би према ранијим предвиђањима требало да кошта 500 долара, а потом ће објавити цену свог Xbox уређаја, који би стајао 400 долара.

Аналитичар компаније Wedbush Securities, Мајкл Пачтер, изнео је своје мишљење о Microsoftu и објави цене нове конзоле:

“То ће се врло вероватно догодити у новембру, а цена може бити 400 долара. Фанови ће добити јако пуно за своје паре”.

Најбољи сценарио за фанове

Исто мишљење дели још један познавалац тржишта видео-игара, ветеран ове индустрије, Питер Мур, који је био део Microsoftovog тима током развоја Xбоxа и Xбоxа 360.

Он сматра да је компанија тренутно у одличној тржишној позицији, што би могла додатно да искористи с нижом ценом конзоле, и освоји већи део колача.

Поновимо још једном да су ово ипак гласине с којима се можемо забављати док наведене компаније не издају званична саопштења, а свакако да би могући “рат ценама” био најбољи сценарио за љубитеље видео-игара.