У Републици Српској током викенда биће умјерено до претежно облачно, са краћим сунчаним интервалима, пљусковима мјестимично и највишом температуром ваздуха до 28 степени Целзијусових на југу.

Сутра ујутру биће претежно облачно у већини предјела, а током дана промјенљиво облачно са краћим сунчаним интервалима, уз могући краћи пљусак локално и мало нижу температуру него претходних дана.

Јутарња температура износиће од 11 до 16, на југу око 20, а највиша дневна од 19 до 25, на југу око 28 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, промјенљив или сјеверних смјерова, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутро у недјељу, 17. маја, биће претежно облачно у већини предјела, уз могућност слабе кише.

Током дана биће промјенљиво облачно, уз краће сунчане периоде, а касније послије подне на сјеверу, увече у вишим централним и југозападним крајевима са краткотрајном кишом и пљусковима мјестимично.

Јутарња температура износиће од 13 до 18, на југу око 20, а највиша дневна од 19 до 25, на југу око 28 степени Целзијусових.

У понедјељак, 18. маја, јутро ће бити претежно облачно, а током дана промјенљиво облачно, са краћим сунчаним периодима и мјестимично понегдје краћим пљуском или слабом кишом.

Касније послије подне и предвече на сјеверозападу се очекује краткотрајна киша и пљускови мјестимично.

Јутарња температура износиће од 14 до 20, на југу око 22, а највиша дневна од 22 до 27, на југу око 29 степени Целзијусових.