Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да жели да се земља врати у “стање близу нормалног” у јулу ове године и најавио да ће бити издвојено 93 милиона фунти, што је око 104 милиона евра, да се убрза отварање центра за проналажење вакцине против корона вируса.

Обраћајући се 100 посланика торијеваца преко видео линка, премијер је рекао да ће направити “бакине кораке” да ублажи мјере, али само ако се Британци придржавају тренутних мјера карантина.

Џонсон је оцијенио да је епидемија показала најбоље у људима и истакао да ће упорност јавности и здрав разум омогућити земљи да напредује у изласку из мјера карантина ка “нормалности која нам много недостаје”.

Џонсон је такође навео да ће истраживачки центар у Оксфордширу бити отворен годину дана раније у покушају да се брзо пронађе вакцина против корона вируса, преноси Дејли мејл.

ББЦ наводи и да је Џонсон признао да је фрустриран због “комплексног” ублажавања мјера карантина у Великој Британији.

Један од посланика, који је учествовао у видео позиву са премијером, рекао је за британски Сан да им је Џонсон пренео да је одлучан у томе да земља буде близу нормалног стања прије краја јула.

– Али је био јасан да то све зависи од тога д али ће земља испунити услове који су одређени за борбу против вируса – рекао је неименовани посланик.