Литургијом у Храму Светог великомученика Георгија и литијом око храма општина Источно Ново Сарајево данас је прославила Дан општине и крсну славу – Вазнесење Господње.

Литургији су, осим представника општине, присуствовали и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Kошарац и посланик у Народној скупштини Републике Српске Наташа Kулашинац.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић ће од 13.00 часова у свом кабинету одржати конференцију за новинаре.

Ћосић је раније најавио да ће средства намијењена за славске свечаности бити усмјерена у програм за подршку привреди.

Он је додао да ове године неће бити организован славски ручак, већ ће та средства ребалансом буџета бити усмјерена у програм за подршку привреди и опоравак од утицаја ковида-19, а дио и за помоћ најосјетљивијим категоријама становништва.

Ћосић је истакао да Источно Ново Сарајево спада у ред најразвијенијих и најпросперитетнијих локалних заједница у Републици Српској, чему у прилог иду и бројни велики инфраструктурни пројекти.

На синоћњој Спасовданској академији општина Источно Ново Сарајево додијелила је повеље предсједнику Србије Александру Вучићу, за допринос и подршку изградњи Трга “Србија” на подручју ове локалне заједнице, те постхумно ратном хирургу Миодрагу Лазићу за допринос у стварању Републике Српске.