Фото: В. Данчић

Тринаестогодишњи дјечак погинуо је у суботу навече пред очима стрине, када се преврнуо трактор којег је возио у мјесту Масловаре, општина Нови Град, потврдили су мјештани за „Независне новине“.

Мјештани кажу да је, након несреће, на мјесту догађаја била и Хитна помоћ, али дјечаку није било спаса.

„У моментима несреће дјечак је био за воланом трактора, а поред њега је сједила стрина, која га је покушала спасити, али јој то није успјело. Његова сестра притом је била на тракторској приколици“, рекла је за „Независне новине“ мјештанка.

Према ријечима наше саговорнице, иза страдалог дјечака су остали мајка, брат, те три сестре.

„Ова породица је и раније имала трагедију. Када је тај дјечак требало да крене у први разред, отац му је умро. Млад је човјек био, имао је 52 године. Био је болестан“, каже саговорница „Незавиних новина“.

Како она додаје, тринаестогодишњак, који је настрадао, био је привржен стрицу и стрини.

„Како му је отац умро, често је ишао код њих. Стриц и стрина живе сами, баве се пољопривредом. У суботу навече, кад ће се несрећа десити, он је остао са стрином и сестром. Кренули су у брдо и ето шта се десило. Страшно, брате“, каже саговорница „Независних новина“.

Мјештани кажу да их је ова трагедија све потресла. Кажу да ни они не знају како је тачно дошло до несреће, али се надају да ће то бити утврђено истрагом.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор наложио је да буде извршена обдукција тијела тринаестогодишњака.

Након обдукције, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске, требало би да буде познато више информација о овој трагедији.

Како нам је потврђено, несрећа је полицији пријављена око 18.55, а догодила се на локалном путу у Масловарама. Јауци су се синоћ чули у овом селу.