Ове године требало би да изађу две велике конзоле нове генерације: PlayStation 5 и Xbox Series X. Ево само неких видео-игара које једва чекамо да видимо.

Halo Infinite

Франшиза Хало је 2001. учинила Xbox конзолом која се памти. После 19 година, пред собом имамо Хало Инфините, ексклузиву за Xbox Series X у којој опет преузимате улогу футуристичког супер-војника по имену Master Chief.

У новом наставку, наш јунак истражује нови Хало прстен, а помаже му вештачка интелигенција Цортана. Нови Хало представља својеврсни ресет франшизе који ће сигурно повећати број продатих конзола.

Assasin’s Creed: Valhalla

Нови наставак легендарног серијала нас води у еру Викинга. Ради се о авантурама викиншког лопова из ВИИИ века који у Енглеској, стицајем околности, жели нешто да опљачка и примири се.

Локална властела се томе, наравно, противи и ту је део у којем ви одлучите да их је боље потаманити све добро испробаном комбинацијом паркура, борбе и шуњања. Assassin’s Creed: Валхалла стиже на обе конзоле нове генерације.

Fortnite

Популарни Fortnite стиже и на PS5 и Xbox Series X, и требало би да „потпуно искористи“ повећану снагу нових конзола. Ово значи да вероватно добијамо бољу графику.

Мада ће ваш PlayStation 5 и/или Xbox Series X можда имати лепшу графику, транзиција међу конзолама и платформама биће свеобухватна, што значи да ће Мултиплаyер радити као и до сад – без грешке.

Све спортске видео-игре из ЕА (укључујући и Фифу)

Као што то обично бива сваке године, ЕА наставља да избацује нове верзије спортских видео-игара. Доласком конзола нове генерације, ствара се потенцијал за најбољи изглед до сада, али видећемо како то у пракси изгледа.

Прва званична видео-игра из ЕА радионице која ће стићи на нове конзоле је Мадден НФЛ 21. Нови Мадден на ПС5 и Xбоx долази паралелно са доласком конзола, преноси тПортал.

Нови Call of Duty

Врло је извесно да ћемо крајем године да видимо и најновији CoD, наставак серијала који траје више од десет година. Као и у случају спортских видео-игара из ЕА, и Activision би требало да своју ведету објави и за PS5 и за Xbox Series X.

Дирт 5

Ово ће, вероватно, бити „она игра са тркама“ за нове генерације конзола. Аутомобилске симулације су све чешће веома близу визуелном ултра-реализму, чему сведоче Форза и Гран Турисмо.

С обзиром на то да Полyпхонy још није најавио Гран Турисмо за PS5, Дирт 5 ће вероватно заузети његово место. Иста прича важи и за Xbox Series X.