Двојица приведених мушкараца који су данас покушали да се обрачунају са Сергејем Трифуновићем по свему судећи су присталице Савеза за Србију Драгана Ђиласа, сазнаје Објектив.

Како сазнајемо, сукоб између Жељка Ашанина и Сергеја Трифуновића данас је почео након што је Ашанин пришао Сергеју и почео да га провоцира питајући га за постављени шатор „ Је л ти то Вучић дао паре за то“, када му је Трифуновић одговорио “да, Вучић и Ђилас”, Ашанин га је ударио песницом.

Како сазнајемо, Милорад Ђерић који се такође данас сукобио са Трифуновићем и махао шрафцигером, на сличан начин је и прошле године покушао да се обрачуна са Симом Спасићем такође машући шрафцигером.

Наиме, Ђерић је и 4. октобра такође пролазећи својим бицклом поред Андрићевог венца, као и данас Кнез Михаиловом, застао и добацивао Спасићу који је истакао испред Председништва фотографије страдалих на Косову и Метохији, говорећи “Штитиш Вучића. Шта који ђаво тражиш овде, иди на то своје Косово”. Када му је Спасић одговорио да штити косовске жртве, Ђерић је сишао са бицикла и извукао шрафцигер и кренуо ка Спасићу како би се обрачунао, који га је затим одгурнуо. И тада је Ђерић имао шрафцигер при руци, као и данас у сукобу са Трифуновићем.

Сергеј Трифуновић лидер ПСГ, који је данас нападнут у центру Београда, је у изјави за “Ал Џазиру” потврдио је да је нападнут и рекао да му мету на челу цртају симпатизери опозиције која је прогласила бојкот предстојећих избора.

“Каже ко је купио овај шатор, ја му кажем Вучић, он каже: “Да, да, Вучић, знамо да је Вучић”, ја рекох: “Али, Ђилас је платио озвучење”… Каже он: “Немој ти мени…” ја сад провалим да је човек заиста озбиљан и кажем: “Поздравите Вашу госпођу мајку”. То је заиста све што сам рекао. И следи такав ударац, ја скачем на њега, моји ме држе… И онда други човек пролази бициклом, али то је човек који већ три дана долази овде и баца најгоре могуће увреде, који на мене вади шрафцигер. Цео наратив који део опозиције која је у бојкоту, упућује ка нама и тако управо они цртају мете на нашем челу и онда долази до оваквих случајева”, рекао је Сергеј Трифуновић у изјави за “Ал Џазиру”.