Још 16 особа у Републици Српској заражено је новим корона вирусом.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини тестирано је 298 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 16 особа у Републици Српској.

Ради се о пет мушких и 11 женских особа, од којих су четири млађе, 11 средње и једна особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта по пет особа је из Модриче и Вукосавља, по двије из Приједора и Челница и по једна из Бањалуке и Бијељине.

Од новозаражених, већина представља породичне контакте заражених радника из Фабрике Алфа из Модриче.

Дом здравља Модрича и даље предузима све неопходне епидемиолошке мјере у циљу спречавања ширења вируса корона – поручују из Института за јавно здравство РС.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.540 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 117 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.069 особа, а на САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 30.648 особа. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 73, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 28, а у општим болницама 45.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 58.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 946 особа, а надзор је завршен код 35.132 особа.