Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су девет особа због постојања основа сумње да су као чланови организоване криминалне групе извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела у вези са посредовањем у вршењу проституције.

Полиција је ухапсила В. М. (1982) који се сумњичи да је организатор ове криминалне групе, као и Д. А. (1986), Б. Л. (1978), С. Б. (1989), Д. А. (1980), Н. С. (1972), М. М. (1998), Д. М. (1989) и Ј. С. (1990).

Сумња се да су они у периоду од јуна 2019. године до краја маја ове године проналазили и ангажовали женске особе ради пружања сексуалних услуга, као и да су узимали под закуп станове на територији Београда у којима су оне боравиле. Такође, они се сумњиче да су организовали и оглашавање проституције, као и да су наводили женске особе да се баве проституцијом.

Како се сумња, В. М. је организовао и физичко обезбјеђење станова и дјевојака које су биле у њима, као и контролу доласка клијената, превоз и предају женских особа трећим лицима у циљу пружања сексуалних услуга.

Потом су, како се сумња, сав новац који су прикупили кроз посредовање у проституцији осумњичени међусобно дијелили сходно извршеним задацима.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.