Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у суботу је отворио брану на истоку земље.

Ердоган је путем видеоконференције присуствовао свечаном отварању бране у провинцији Карс те том приликом истакао да је Турска поред постојећих 299 изградила још 585 брана у посљедњих 18 година током владавине Странке правде и развоја (АК), јавља Анадолија.

– Кад смо дошли на власт, у нашој земљи је било 276 брана. Данас Турској поклањамо 585. брану у посљедњих 18 година – казао је Ердоган.

У обраћању, истакао је да је Турска од почетка епидемије корона вируса остварила значајан напредак и у погледу стања демократије и економије.

Суочили смо се с пандемијом током које су чак и развијене земље остале беспомоћне. Ми нисмо имали проблема у погледу здравствене инфраструктуре, ланаца снадбијевања храном и медицинском опремом те ефикасним управљањем у погледу јавне сигурности – рекао је турски предсједник.

Посебно је нагласио добар и правовремен одговор турских институција по питању економије.

– Знакови по питању опоравка у области економије прилично су снажни – додао је Ердоган износећи прогнозу да ће Турска у другој половини године остварити огроман замах у економији.

Ступамо у еру у којој ће се још више осјећати присуство Турске у погледу глобалне производње и ланаца снабдијевања. Наше највеће предности су квалитетан и динамичан људски капитал, стратешка локација и снажна инфраструктура, а све то нам може увелико помоћи да остваримо прилике које стоје пред нама. Као никада раније, близу смо да Турску уведемо међу десет највећих економија на свијету – казао је Ердоган.