У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се, након кишовитог јутра, очекује постепен престанак падавина, уз смањење облачности и разведравање, те дневна температура ваздуха од 12 до 18 степени, на југу и сјеверозападу око 24 степена Целзијусова.

Јутро ће бити кишовито, а у централним и источним крајевима са пљусковима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до постепеног престанка падавина уз смањење облачности и разведравања, а у поподневним и вечерњим часовима у већини крајева ће бити промјенљиво облачно и суво, док слабе кише може бити још само у источним крајевима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена данас у 14.00 часова: Бјелашница шест, Чемерно 12, Соколац и Калиновик 13, Мраковица 14, Гацко, Мркоњић Град, Невесиње, Рибник, Рудо, Бугојно и Сарајево 15, Сребреница и Тузла 16, Фоча, Ливно, Зеница и Зворник 17, Бијељина, Добој и Градачац 18, Бањалука, Билећа и Дрвар 19, Приједор, Нови Град и Требиње 20, Србац и Столац 21, Бихаћ, Неум и Широки Бријег 22, Груде 23 и Мостар 24 степена Целзијусова.