Организациони одбор 57. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ „Нова Варош 2020“ саопштио је да овогодишње игре неће бити организоване због епидемије вируса корона.

Члан Скупштине 57. МОСИ из Сокоца Вера Мијатовић изјавила је Срни да су представници соколачке општине, спортисти и спортски радници ове локалне заједнице обавијештени да ће се о одгађању и новом датуму одржавања највеће спортске манифестације аматерског спорта на Балкану изјаснити Скупштина 57. МОСИ која ће бити заказана када се стекну услови.

Она је навела да су обављене консултације унутар Скупштине и Сталног комитета МОСИ и заузет став да овогодишње игре буду одгођене.

Мијатовићева је подсјетила да спортисти општине Соколац учествују на МОСИ од 1987. и да су постизали изузетне резултате, посебно у атлетским дисциплинама, одбојци за жене и шаху, изузимајући прекид у вријеме ратних сукоба у БиХ.

Она је подсјетила и да је Соколац био домаћин 48. МОСИ „Соколац 2011“ и 56. МОСИ „Соколац 2019“.

Међуопштинске омладинске спортске игре „Нова Варош 2020“ биле су планиране за средину јула.

Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ одржавају се од 1954. учешћем више од 2.000 спортиста из тридесетак општина са тромеђе Србије, Црне Горе, БиХ.

Организовање највеће манифестације аматерског спорта у бившој Југославији прекинуто је због ратног сукоба 1991, а обновљено 2001. у Пријепољу одакле су и почеле.