Због пораста водостаја ријека, проглашена је ванредна ситуација у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу и Косјерићу. Под водом је 500 домаћинстава, 48 људи је евакуисано, а спасена је једна особа.

Најкритичније је управо у Љубовији и Гучу. Љубовиђа је срушила и мост на магистралном путу. У прекиду је саобраћај и на више регионалних путева.

Код Осечине се излио Јадар и поплавио око 150 кућа и неколико привредних објеката.

Послије консултација са начелником Сектора за ванредне ситуације Предрагом Марићем, министар полиције Небојша Стефановић упутио је додатне снаге из тог сектора и припаднике Жандармерије у Осечину, како би помогли грађанима чије су куће угрожене.

Поплавни талас Јадра се из Осечине креће ка Лозници, због чега је градоначелник Лознице прогласио ванредну ситуацију.

У Бањи Бадањи код Лознице излила се ријека Церница и угрозила рад тог љечилишта. У дијелу општине Коцељева проглашена је ванредна ситуација због изливања ријеке Тамнаве и њене притоке Козарице.

Најтежа ситуација је и доњем Црниљеву и селу Каменица гдје је Тамнава пробила насипе и поплавила домаћинства. Током ноћи је постављен је насип али га је вода однијела. Многи путеви ка Каменици практишчно више не постоје. Нема више ни поља кукуруза у атару тог мјеста, јер је вода и то уништила.

Када је реч о другим ријекама, такође је повећан водостаја, али је ситуација за сада под контролом.

Послије неколико дана неизвијесности због пораста водостаја Тамиша, очекује се да ниво те ријеке опадне. Међутим, и даље је на снази ванредна одбрана од поплава на више од 60 километара насипа.

Саобраћај је обустављен на дионици Грачаница-Љубовија, због изливања ријеке Љубовија и урушавања моста као на дионици Коцељева-Шабачка Каменица због изливања ријеке Тамнаве, док је на магистралном путу Завлака-Осечина у мјесту Комирић због изливања Јадра такодје дошло до потпуног прекида у саобраћају.

Возачима на тим путним правцима из АМС С савјетују додатну опрезност јер у планинским предјелима Пецке, Осечине и Крупња још има пар путева на којима се због изливања ријека или већег одрона саобраћај не одвија. На теретним терминалима на прелазу Хоргош чека се два сата, а на Батровцима сат времена.