Вишегодишњи истраживачки подухват Српског ДНК пројекта, којим је обухваћено преко 800 тестираних појединаца са територије Старе Херцеговине, ускоро ће бити крунисан објављивањем велике генетичке студије на близу 1.000 страница.

Књига Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине обухвата широко подручје које се данас налази у четири државе бивше Југославије – од Имотске крајине до долине Лима. У књизи ће бити дат историјско-археолошки преглед од најстаријих дана до 20. века, као и анализа свих тестираних родова.

Књига у претплати стаје 3.000 динара, а редовна цена ће бити 6.000 динара.

Имена претплатника / пренумераната биће саставни део књиге (изузев оних који то не буду желели).

Уплате са назнаком „претплата за књигу Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине” можете обавити на следеће рачуне Друштва:

160-536822-04

или

205-181721-65

По уплати потребно је да нам на имејл адресу portal@poreklo.rs доставите доказ о уплати, као и податке – име и презиме и адресу на коју ће књига бити достављена. Наручиоци сносе трошкове поштанске доставе, а биће могуће и лично преузимање књиге у седишту Друштва у Београду. За наручиоце књиге из Републике Српске биће организовано преузимање књиге преко наших сарадника у Требињу и Бањалуци. Књига у еврима у претпродаји кошта 25 евра (за уплате преко ПејПал-а, због обрачунавања провизије, износ је 27 евра), а уплате могу да се обављају према истим инструкцијама као и за донације (уз напомену приликом уплате је реч о претплати на књигу).

Очекивани период изласка књиге из штампе: октобар – децембар 2020. године.