На подручју општине Соколац шест лица стављено је под здравствени надзор, а ријеч је о контактима са зараженом особом из Рогатице, која је запослена у Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић у Сокоцу – потврдила је директорица ове здравствене установе педијатар др Адријана Станар.

-У уторак, 23. јуна, у вечерњим сатима добили смо информацију да је докторица запослена у Дому здравља позитивна на вирус корона. Имала је клиничку слику са блажом симптоматологијом и њено здравствено стање тренутно је стабилно. Према препоруци професора др Биљане Мијовић, која је на Медицинском факултету у Фочи задужена за праћење епидемиолошке ситуације на подручју наше регије, одмах смо евидентирали све контакте – казала је она.

Изузев овог случаја, како др Станар истиче, једно млађе лице на подручју наше општине, које је недавно прешло границу са Републиком Српском, има изражену симптоматологију.

-До краја дана биће узети брисеви више особа и ујутру послати на тестирање у Институт за јавно здравство РС – додала је она и позвала становништво на одговорност.

-Нема мјеста за панику; у нашој локалној заједници ситуација је стабилна. Ипак, апелујем на становништво да се придржавају мјера, и то да обавезно носе заштитне маске у затвореном простору, чешће перу руке, те одржавају физичку дистанцу у растојању од најмање два метра – поручила је директорица соколачког Дома здравља.

Закључно са јучерашњим даном, у Рогатици су четири особе обољеле од Ковид –а 19.