Поводом појаве два нова лица позитивна на вирус Ковид – 19, општински Штаб за ванредне ситуације неће уводити додатне рестриктивне мјере на подручју општине Соколац, на снази су само оне мјере које су донијете од стране Републучког штаба за ванредне ситуације.

Комадант штаба за ванредне ситуације и начелник општине Соколац Милован Бјелица је гостујући у емисији „Новости“ Инфо радија, потврдио ову информацију, али и говорио о актуелној епидемиолошкој ситуацији у општини, као и плановима Штаба у наредном периоду.

– Од почетка пандемије вируса корона, у општини Соколац евидентирана су четири лица позитивна на вирус корона. Од тога је једно лице, женска особа млађе животне доби, пријављена у априлу, док су три лица активно позитивна. Новозаражени су једно женско лице старије и једно мушко лице млађе животне доби. Стабилног су здравственог стања, а тренутно се утврђују њихови контакти – нагласио је Бјелица, и додао да су контакти млађе мушке особе која је заражена прошле седмице негативни и да се оно налази на кућном лијечењу.

Он је истакао да епидемиолошка ситуација на подручју општине Соколац није забрињавајућа, као и да поред свих околности нема потребе за узнемиравањем становништа.

– Општински штаб је у сталном контакту са Институтом за јавно здравство Републике Српске, као и Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“. Процедура је таква да се шаљу подаци о лицима за које се сумња да постоји могућност да су контакти позитивних особа, затим Институт одређује када ће се та лица тестирати, јер је неопходно да прође одређени број дана, тако ће се поступити и у овој ситуацији – појаснио је начелник.

Бјелица је подсјетио и замолио становништо, да поштује мјере превенције које су прописане од стране Републичког штаба за ванредне ситуације, а које подразумјевају ношење заштитних маски у затвореном простору, пазе на социјалну дистанцу и окупљање више од педесет људи на једном мјесту.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.