Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и предсједник Ауто-картинг клуба “Магнум” из Источног Сарајева Недељко Шкрба договорили су заједничке активности за септембар, када ће чланови Kлуба, у сарадњи са локалном заједницом, организовати предавања за ученике са подручја општине с циљем едукације о безбједности у саобраћају и усмјеравања њихове жеље за брзом вожњом на спортска ауто-мото такмичења, уз апел да у саобраћају поштују правила.

На данашњем састанку представника “Магнума” и Божовића договорена је будућа сарадња, те су представљене активности Kлуба и планови за наредни период, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Потпредсједника Kлуба Давор Сикима рекао је да је њихова идеја да 1. августа, у оквиру обиљежавања манифестације “4. август” организују трку, тачније ауто-мото слалом, за шампионат БиХ.

“Трка би се возила магистралним путем, од моста у Војковићима до моста у Kрупцу“, истакао је Сикима.

Божовић је истакао да је врло важно подржати рад спортских клубова, посебно оних који остварују значајне успјехе, као што је случај са “Магнумом”.

Он је напоменуо да Ауто-картинг клуб “Магнум” из Источног Сарајева постоји двије године, да су вицешампиони БиХ по генералном пласману, али да се о њима мало зна.

“Ми ћемо сигурно подржати рад Kлуба и организацију планиране трке”, нагласио је Божовић.

Секретар Kлуба Дејан Вуковић истакао је да њихови чланови и такмичари, иако су истински љубитељи трка и аутомобила, у саобраћају поштују сва правила, док је брза вожња резервисана искључиво за стазу.

Ауто-картинг клуб “Магнум” из Источног Сарајева основан је у фебрару 2018. године и остварује значајне резултате на такмичењима.